Onze dienst

Iedereen kan gebruik maken van het Hypotheekadvies van de Consumentenbond. Of je nu op zoek bent naar je eerste huis, je gaat verhuizen of als je al een hypotheek hebt en wil overstappen naar een goedkopere bank.

De dienstverlening van Hypotheekadvies van de Consumentenbond betreft het online aanbieden van rekenhulpen voor hypotheken en het adviseren over en het bemiddelen bij het afsluiten van hypotheken. De rekenhulpen zijn gratis. Doorloop je het adviestraject volledig en sluit je de hypotheek ook echt af? Dan betaal je voor je eerste koophuis €2.300*, als het je volgende koophuis is of als je gaat oversluiten of verhogen €2.650*.

De Consumentenbond werkt voor deze dienst samen met hypotheekadviseur Frits. Frits is 100% onafhankelijk.

Meer weten? Lees hier alle informatie over de dienst Hypotheekadvies van de Consumentenbond .

Een complete weergave van onze dienstverlening kan je vinden in ons Dienstverleningsdocument (PDF) .

*Werk je als (zelfstandig) ondernemer? Dan kost het ons extra werk om te hypotheek in orde te maken. Daarom vragen we in dit geval 250 euro extra.

**Soms kost ons hypotheekadvies meer tijd, omdat voor jouw situatie bijvoorbeeld meer documenten, handelingen of uitleg nodig is richting de bank. Als 1 of meer van de volgende situaties voor jou gelden, betaal je ons 700 euro extra:

  • Je persoonsgeboden budget (PGB) wordt als inkomen gebruikt voor de hypotheekaanvraag.
  • Je hebt huurinkomsten en wilt deze gebruiken voor de hypotheekaanvraag.
  • Je hebt een kavel gekocht en gaat hierop bouwen in eigen beheer.
  • Je (nieuwe) huis heeft naast de woonbestemming nog een agrarische bestemming of bedrijfsbestemming. Of het gaat om een recreatiewoning.
  • Je nieuwe huis wordt (deels) verhuurd of je wilt je huidige woning aanhouden voor de verhuur. Hieronder valt ook Airbnb.
  • Je hebt een hypotheek met een opbouwproduct (een spaar-, beleggings- of levenhypotheek) die je wilt voortzetten bij een nieuwe hypotheek door middel van een fiscaal geruisloze voortzetting.